Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Toppers advies

Op deze toppers adviespagina geven wij advies over toppers. Hiermee helpen we je op weg naar het kiezen voor een geschikte topper passend bij jou manier van slapen. Eigenlijk dient een topmatras als extra comfortlaag op je matras en niet als standaard ondersteuning. Het is dus belangrijk om een topper te kiezen die past bij je matras. Hoe je deze keuze kan maken wee je na het lezen van deze toppers adviespagina.

Wat is een topper?

Het kan gezien worden als een dun extra matras wat je op je eigen matras legt. Zoals aangegeven zorgt het voor extra comfort en dat is dan ook een veel gekozen reden om een topper aan te schaffen. Daarnaast ziet het er ook mooi uit en oogt je bed net wat hoger waardoor mensen ook gedeeltelijk een topper aanschaffen voor de looks. Welke reden ook zeker genoemd moet worden is dat een topper de levensduur van je boxspring/ matras kan verlengen. Lees hieronder meer relevant toppers advies.

Cool-micropocket topper - doorsnee

Topper

Zoals we hierboven beschreven hebben is een topdek matras eigenlijk een dun matras. Het zal je dan ook niet verbazen dat het er als een dun matras uit ziet. Deze heb je in verschillende maatvoeringen waardoor ze geschikt zijn voor zowel één als tweepersoons bedden.

Cool-micropocket topper SPLIT - doorsnee

Split topper

Een splittopper is eigenlijk speciaal gemaakt voor bedden die (elektrisch) verstelbaar zijn. Het idee is dat je het hoofdeinde los van het andere gedeelte kan verstellen. Zo kan het ene deel omhoog maar heeft de ander er geen last van.

Levensduur

Een topper is in tegenstelling tot sommige matrassen altijd om te draaien. Vooral wanneer je een matras hebt wat niet om kan draaien is het ideaal een topper te hebben die dat wel kan. Door de belasting op de drukpunten te verdelen blijft deze langer zijn vorm behouden en wordt de levensduur verlengt.

Verschillende materialen

Toppers worden van verschillende materialen gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn koudschuim en traagschuim. De eigenschappen van beide materialen worden hieronder weergegeven. 

Maatvoeringen

Onze toppers zijn in alle gangbare éénpersoons en tweepersoons bed afmetingen verkrijgbaar. Zo kan je bij tweepersoons bedden kiezen voor twee losse toppers of éen grote topper.

Soorten toppers

Koudschuim

Traagschuim

Toppers advies TIPS:

  • Een topper verlengt de levensduur van je matras omdat je matras minder belast wordt
  • draai je topper met enige regelmaat om, dat bevordert de levensduur van de topper 
  • Een topper helpt niet kuilvorming. Kijk dus of het matras of de bedbodem vervangen moet worden 
  • Heb je het snel warm in bed, kies van voor micropocketvering of koudschuim
  • HEb je het snel koud in bed kies van voor traagschuim
  • De hoes van een topper was je eenvoudiger uit dan van een matras 
  • één tweepersoons topper voorkomt die vervelende spleet in het midden bij twee enkele matrassen.