Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Twijfelaar boxspring

Een twijfelaar boxspring biedt de ideale oplossing voor het probleem omtrent plaatsgebrek. Is je kamer niet groot genoeg voor een tweepersoonsbed maar vindt je zelf een eenpersoonsbed te klein dan is een twijfelaar de ideale oplossing. We merken dat een twijfelaar in grote steden populair is omdat de kamers (vooral in de binnenstad) beperkte ruimte hebben en je er bijvoorbeeld ook nog een kast moet plaatsen. 

Twijfelaar boxspring

Waarom een twijfelaar boxspring

Slaap je alleen maar wil je net wat meer bewegingsvrijheid dan kan een twijfelaar boxspring de ideale oplossing bieden? Heb je een slaapkamer met een beperkte ruimte? Ook dan kan een twijfelaar de ideale oplossing  bieden.  We zien ook regelmatig dat een twijfelaar bed gebruikt wordt als kinderbed omdat ze hier in principe hun gehele kindertijd mee vooruit kunnen. Een twijfelaar boxspring is ook populair bij mensen op leeftijd die baat hebben bij wat meer bewegingsvrijheid gedurende de nacht. Zo zie je maar, er zijn veel uiteenlopende redenen om te kiezen voor een twijfelaar boxspring.

Afmeting van een twijfelaar boxspring

Een twijfelaar kenmerkt zich door zijn afmeting. Deze is groter dan een eenpersoonsbed maar kleiner dan een tweepersoonsbed. Hierdoor zeggen we dat een bed met een breedte van 120 cm een twijfelaar is. Zoals hierboven aangegeven zijn er verschillende redenen om een twijfelaar boxspring aan te schaffen. Wij begrijpen dat iedere situatie uniek is en dat je ook met vragen zit behorende je persoonlijke situatie. Stel je vragen rechtsonder in onze chat of neem via de mail contact met ons op. 

Waaruit bestaat een boxspring?

Een boxspring bestaat uit een aantal onderdelen beginnend bij de basis en dus het onderstel van de boxspring. Dit is de box welke rust op de bijbehorende pootjes. De box bestaat uit een frame wat zorgt voor de stevigheid van je boxspring. Op dit frame kunnen verschillende materialen gebruikt worden. Dit kan een harde box zijn maar ook een verende box. Vaak zie je dat kwalitatief hoogwaardige boxspring hier een verend materiaal gebruiken. Zowel de bovenkant als de zijkanten worden van een schuimlaag voorzien. De schuimlaag aan de bovenkant zorgt voor een laag comfort tussen het gebruikte materiaal op het frame en de schuimlaag aan de zijkanten dient als ondergrond voor de stoffering.

Op de box ligt het matras. Matrassen op een boxspring worden in veel verschillende varianten gemaakt. Veelgebruikte materialen zijn pocketvering, koudschuim en traagschuim. Lees meer over deze materialen op onze adviespagina voor matrassen. Bovenop het matras ligt het topmatras. Deze extra comfortlaag zorgt echter niet alleen voor extra comfort. Het verlengt ook de levensduur van je boxspring omdat deze deels de druk opvangt. Extra voordeel is dat de topper eenvoudig opgedraaid kan worden waardoor de druk niet continu door dezelfde plekken gedragen wordt. 

Voor de uitstraling wordt een twijfelaar boxspring vaak uitgevoerd met een bijpassend hoofdbord. Vrijwel altijd wordt het hoofdbord mee gestoffeerd in de kleur van de boxen. Meestal zie je ook dat de matrassen mee gestoffeerd worden maar het kan ook zijn dat deze de neutrale kleur wit hebben.