Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Tweepersoons boxspring

Een tweepersoons boxspring is in de regel een boxspring vanaf 140 cm breed. Dit wil helemaal niet zeggen dat je hier met twee personen in moet slapen maar het ligt wel comfortabel om samen in bed te liggen bij een breedte vanaf 140 cm. Net onder deze maat valt de twijfelaar met een breedte van 100 cm – 120 cm. Dit is zeker breed genoeg voor 1 persoon en kan soms ook nog wel voor 2 personen. Toch wordt het dan al snel al minder prettig ervaren vandaar deze toepasselijke naam. tweepersoons boxsprings kunnen nog veel breder dan 140 cm. Gebruikelijke maten zijn 140 cm, 160 cm en 180 cm. Echter zijn er ook nog bredere varianten van 200 cm of soms zelfs 220 cm breed.

Tweeperoons boxpsring

Waarom een tweepersoons boxspring

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom een tweepersoons boxspring een goede uitkomst kan bieden. Sommige daarvan uit luxe en andere meer uit noodzaak. Natuurlijk is het fijn om zo nu en dan lekker gespreid in bed te liggen, daar is een tweepersoons boxspring zeker voor geschikt! Doe je dit altijd? Nee, en zeker niet wanneer je een eenpersoonsbed hebt. Soms heb je simpelweg de ruimte niet om een tweepersoonsbed neer te zetten. 

Mocht je toch overwegen een tweepersoonsbed te nemen dan is het laatste punt wel zeer belangrijk. Kijk eerst of je genoeg plek hebt en kijk daarna pas verder. Mocht je genoeg plek hebben houdt eigenlijk weinig je tegen. Een tweepersoons boxspring ziet er mooi uit en nodigt uit om er in te slapen. Heb je een bedpartner dan is het helemaal verstandig een tweepersoonsbed aan te schaffen. Iedereen heeft een eigen manier van slapen dan is het fijn dat je ook op die manier kan slapen zonder gestoord te worden. zorg er dus altijd voor dat je voldoende ruimte hebt om zonder problemen te slapen.

Afmetingen tweepersoons boxspring

vanaf 140 cm breed spreken we over een tweepersoonsbed maar waarom? Omdat dit 2x 70 cm is en dat is de minimale maat van een eenpersoons onderstel en matras wanneer we spreken over een bed voor volwassenen. Volwassenen is niet leeftijdsgebonden maar heeft meer te maken met de lengte van het lichaam. Normale breedte maten voor eenpersoons boxsprings zijn 70 cm, 80 cm en 90 cm. Dan komen te twijfelaars en tweepersoonsbedden zijn eigenlijk 2x een eenpersoons afmeting. Vandaar dat deze dan dus ook 140 cm, 160 cm, en 180 cm zijn, of nog breder.

twee belangrijke facetten bij het bepalen van de afmeting van een tweepersoons boxspring zijn de ruimte van de kamer waar deze in komt te staan en het postuur van jezelf en eventueel je bed partner.

Heb je een kleine kamer met weinig ruimte ga dan niet voor een boxspring van 180 x 200 of groter waar je bijna niet omheen kan lopen. Kies dan voor een maatje kleiner waardoor je bed minder ruimte in beslag neemt.

Heb je en/of je bed partner een wat forser postuur dan kan het wenselijk zijn om een grotere boxspring aan te schaffen. Hierdoor blijf je ervoor zorgen dat je toch ongestoord kan blijven slapen zonder dat je elkaar wakker houdt door gebrek aan plek in bed.

Een laatste belangrijk punt is de lengte van je boxspring. Over het algemeen zie je de lengte van 200 cm en 210 cm veelvuldig voorbij komen. Dit zijn ook de meest gangbare maten. Dat zorgt er automatisch ook voor dat er veel beddengoed in deze maten beschikbaar zijn. Denk eraan dat minder gangbare maten zoals bijvoorbeeld 220 x 220 in beperktere oplages gemaakt worden en de prijs hiervan ook duurder kan zijn.