Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Luxe boxspring

Een boxspring zelf oogt al als een luxe bed en dan kan om meerdere redenen. Vaak is dat door de gekozen stoffering waardoor de box, de matrassen en het hoofdbord hetzelfde gestoffeerd zijn. Daarnaast kan het ook komen door de stijl van de boxspring. Variaties zoals de poten of vormgeving en omvang van het hoofdbord dragen hier voor een groot deel aan bij en een elektrische variant van een boxspring straalt ook al veel luxe uit. Daarnaast horen we ook veel dat het idee van een luxe hotelkamer met daarin een grote boxspring het idee van luxe uitstraalt en mensen dit graag in huis willen halen. 

Uitstraling

In de basis kan je stellen dat alle boxsprings redelijk gelijkwaardig zijn. Je hebt een box, rustend op bijpassende pootjes met daarop ligt een matras. Dit matras kan wit of mee gestoffeerd in de kleur van de box zijn en bovenop het matras ligt een topmatras. Toch zijn er tal van verschillen waardoor boxsprings toch niet zo gelijkwaardig zijn als je denkt.  Qua uiterlijk zijn er verschillende punten die zorgen voor een luxe uitstraling van een boxspring. Al heeft dit wel vooral met een persoonlijke smaak te maken. Wat voor de één luxe is hoeft voor de ander totaal niet luxe te zijn. 

Laten we beginnen met het begin, de pootjes. Hier rust de boxspring op en bepaald voor een groot deel de stijl van je boxspring. Slanke poten geeft een meer moderne of industriële uitstraling waar grote slede poten veelal voor een robuuste of landelijke uitstraling zorgen.  

Een ander groot aspect wat de uitstraling van een luxe boxspring bepaald  is het hoofdbord. De afmeting en afwerking staan hierin centraal wat op zich  te verklaren is omdat dit ook het meeste opvalt. Een hoofdbord van 120 cm hoog en wat aan beide zijde van de luxe boxspring uitsteekt komt overweldigend over en wanneer deze extra diep is kan dit voor een echte eye catcher zorgen. Buiten het formaat is de afwerking ook een belangrijke factor. Zo staat een strak hoofdbord voor een luxe sfeer in een moderne setting waar een geknoopt hoofdbord vaak en landelijkere uitstraling geeft. Ook een eventuele bies aan het hoofdbord kan zorgen voor een net wat meer luxe boxspring. 

Afmeting

De afmeting staat niet direct gelijk aan de luxe uitstraling maar we kunnen wel stellen dat hier geldt hoe groter hoe luxer. Natuurlijk is het afhankelijk van de setting van de slaapkamer maar je kan je voorstellen dat een kleine boxspring in een grote slaapkamer minder luxe overkomt dan een boxspring van 180 x 200 of groter. Je kan ook simpelweg zeggen dat een kingsize boxspring per definitie voldoet aan de eis van een luxe boxspring gezien de omvang.

Materialen

Aan de buienkant zie je niet welke materialen gebruikt zijn bij een luxe boxspring. Het enige zichtbare is de gebruikte stoffering en pootjes. Er kan gebruik gemaakt zijn van stof, leer of een ander materiaal maar de luxe zit in het complete plaatje. Waar een fijne structuur stof in sommige opstellingen gezien wordt als een luxe boxspring kan dit in een andere setting volledig andersom zijn. Ook kan het zijn dat een lederen afwerking juist net wat meer luxe meegeeft waar in een andere slaapkamer juist stof weer beter tot zijn recht komt.


Aan de binnenkant zijn er meerdere factoren die bijdrage aan de luxe en dat zit dan niet in de uitstraling maar in het slaapcomfort. Alleen de box kan al uit verschillende materialen bestaan, maar je mag er vanuit gaan dat een luxe boxspring een verende box heeft. De matrassen zijn niet in luxe uit te drukken maar vooral in persoonlijke voorkeur. Waar de één een koudschuim matras fijner vindt heeft de ander liever een traagschuim matras of een goed pocketvering matras. Meer informatie over de materialen in matrassen lees je op onze adviespagina voor matrassen.

Wat wel bijdraagt aan de uitstraling van een luxe boxspring is de dikte van het matras en van het topmatras. Vooral bij een topper straalt een dikkere variant meer luxe uit dan een dunnere. Dit komt vooral omdat het al een extra comfortlaag is je in je hoofd al bedenkt hoe lekker zacht dit ligt.