Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Kingsize boxspring

Geef maar eerlijk toe, je hebt zelf ook weleens gedroomd van een extra groot bed waar je in kan liggen zonder de rand aan te kunnen raken en wat ook nog eens zeer comfortabel ligt. Dan heb je gedroomd over een kingsize boxspring. De term kingsize heeft echter in verschillende landen een verschillende betekenis, dit heeft te maken met de maatvoering die eraan gekoppeld wordt. 

Bij een normale boxspring spreken we maximaal over 180 x 200 dus vanaf de maatvoering 180 x 210 spreken we eigenlijk al over een kingsize boxspring. Waar je fantasie wellicht denkt aan een afmeting van 200 x 220 kan het zijn dat je op dit moment al een kingsize bed hebt omdat 180 x 210 op zich geen hele overdreven grote maat is. 

Kingsize boxspring

Waarom een kingsize boxspring

Een kingsize boxspring is een droom van veel mensen en deze droom kan nu werkelijkheid worden. Maar waarom willen we een kingsize bed? Dit heeft een aantal verschillende redenen variërend van noodzaak tot persoonlijke smaak. Heb je een dusdanig grote ruimte waarin je bed staat dan staat een groter bed vaak mooier dan een klein bed. Afhankelijk van de ruimte kan je dus kiezen voor een kingsize boxspring en dan kan je ook nog eens uit verschillende lengtes en breedtes kiezen.

Daarnaast kan het zijn dat om persoonlijke redenen een groot bed fijner vindt. Heb je door bijvoorbeeld rugklachten baat bij meer bewegingsruimte of ben je zelf bovengemiddeld lang dan biedt een kingsize bed een mogelijke uitkomst.

Afmetingen

Zoals je eerder kon lezen heeft een kingsize boxspring verschillende afmetingen maar in de basis begint dit bij de maatvoering 180 x 210. Bij een kingsize bed varieert de lengte tussen 210 cm en 220 cm waar de breedte meer variaties kent. 180 cm, 200 cm, 220 cm en 240 cm breed. Je dient wel met enkele punten rekening te houden omdat dit geen gangbare maten zijn. 

De prijzen van deze kingsize boxsprings zullen hoger liggen omdat deze vaak speciaal gemaakt worden waardoor de levertijd ook langer kan zijn. Omdat dit geen gangbare maten zijn zal het zoeken van beddengoed ook lastiger zijn en zullen ook hier de prijzen hoger liggen dan gemiddeld. Een ander belangrijk punt is de omvang van de elementen. Meet eerst goed op of een bed met een dergelijke afmeting wel getransporteerd kan worden naar de bedoelde ruimte.