Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Hotel boxspring

Wil jij ook graag de ervaring van een luxe hotelkamer in je eigen slaapkamer? Denk je nog weleens terug aan die ene nacht in die chique kamer met dat heerlijke bed? Dit gevoel kan je vanaf nu iedere dag zelf ervaren in je eigen slaapkamer. Een hotel boxspring nodigt uit om er in te duiken, lekker te gaan slapen en uitgerust wakker te worden. Dat kunnen wij voor je regelen.

Hotel boxspring

Het gebruik van een boxspring is in zekere zin over komen waaien uit de hotelbranche. Waar we thuis vroeger veelal een ledikant hadden staan zag je in hotelkamers bedden met een luxe uitstraling en heerlijk slaapcomfort. De bodem was ook een soort matras met daar nog een matras bovenop en het sliep heerlijk. Dit wilde men thuis natuurlijk ook en zo zijn de hotel boxsprings voor in huis kort gezegd ontstaan. 

Tegenwoordig is de traditionele hotel boxspring niet meer weg te denken uit de slaapkamers in huis en wij begrijpen wel waarom. Een mooie hotel boxspring springt er echt uit in je slaapkamer waardoor het je iedere avond weer uitnodigt om in te slapen. Daarnaast zorgt de samenstelling van de box, het matras en de topper voor een heerlijk slaapcomfort. Zoals aangegeven is het geheel mooi gestoffeerd in dezelfde kleur en zorgt het mee gestoffeerde hoofdbord voor de ultieme luxe uitstraling.   

Waaruit bestaat een hotel boxspring

De basis van een hotel boxspring bestaat uit een box welke rust op bijpassende pootjes. Deze box heeft een hardhouten frame wat zorgt voor de stevigheid van de boxspring. Rondom is dit frame voorzien van schuim en is het netjes gestoffeerd. Bovenop het frame rust de eerste comfortlaag, dit kan bijvoorbeeld een monobox zijn maar ook bonell vering of pocketvering. Ook deze laag wordt voorzien van een schuimlaag om het matras te beschermen. De volgende laag is inderdaad het matras welke uit verschillende samenstellingen kan bestaan. 

Meer informatie over matrassen en de veelgebruikte materialen lees je op deze adviespagina. Hier stopt het echter niet want een hotel boxspring wordt voorzien van een passend topmatras. Dit topmatras zorgt voor nog een extra laag comfort. Daarnaast verlengt het ook de levensduur omdat het topmatras voor een deel de tegendruk opvangt. Tip: draai het topmatras regelmatig om zodat niet constant dezelfde plekken de druk van je lichaam op moeten vangen. 

Meer informatie over het topmatras lees je op deze adviespagina. Als laatste zie je vaak dat er een hoofdbord aan de boxspring vast zit. Dit heeft een optische reden omdat het er luxueus uitziet en heeft een praktische reden omdat het de boxen bij elkaar houdt. Dit zorgt voor extra stevigheid en extra comfort.