Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Elektrische boxspring

Een elektrische boxspring zorgt voor extra comfort. Ben je iemand die graag in bed een boek leest of toch nog even wat e-mails verstuurd? Verstel de positie van het matras aan het hoofdeinde tot dat het voor jou een fijne houding geeft en je kan zonder klachten vooruit. Kijk jij graag een serie, spannende film of misschien een sportevenement in bed? Ook dan is een elektrische boxspring ideaal. Met een druk op de knop verander je de positie van je matras(sen) tot dat het voor jou prettig ligt.

Heb je lichamelijke klachten waardoor je moeilijk in en/ of uit bed komt dan kan je overwegen een elektrische boxspring aan te schaffen. Door het matras in hoogte af te stellen kan het net dat extra beetje steun bieden om toch eenvoudiger je bed in of uit te komen.

Elektrische boxspring

De hoogte van een elektrische boxspring

Een elektrische boxspring wordt voorzien van een motorische aandrijving en hier moet ruimte voor gecreëerd worden. Vaak zie je dan ook dat elektrische boxsprings iets hoger zijn dan vlakke varianten. Hou rekening met ongeveer een extra 10 cm. Je ziet dan ook vaak  een plint, mee gestoffeerd in de juiste kleur, onder de box zitten.   

De afstandbediening

Een elektrische boxspring wordt aangestuurd met een afstandbediening. Wanneer je een tweepersoons variant hebt zullen er naar alle waarschijnlijkheid twee afstandsbedieningen bij geleverd zijn. Een afstandbediening kan zowel bedraad als draadloos zijn. Wanneer de afstandbediening aangestuurd wordt met een draad weet je dat deze altijd voorzien is van stroom en dus ook altijd werkt. 

Van een draadloze variant kunnen de batterijen leeg raken. De afstandsbedieningen worden over het algemeen zo simpel mogelijk gehouden. Het hoofdeinde gaat omhoog en omlaag wat twee knoppen zijn en hetzelfde geldt voor het voeteinde. Dit telt samen 4 knoppen. Daarnaast zijn er nog 2 knoppen om het geheel samen omhoog of omlaag te zetten. Over het algemeen kom je dus 6 knoppen tegen op je afstandbediening.

Splittopper

Splittoppers worden gemaakt vanaf 160 cm breed en dat is niet zonder reden. Het komt dan namelijk vaak voor dat de bodem en matrassen uit 2 delen bestaan. Mocht je een elektrisch bed hebben kan het dus voorkomen dat jij of je partner een andere positie aannemen en de matrassen dus niet meer gelijk liggen. Kijk jij nog even een film af en gaat je partner slapen dan zal het matras van je partner plat liggen maar het matras aan jou kant nog niet. Hiervoor biedt een splittopper de ideale oplossing. Bedien je eigen kant zonder dat de ander daar last van hebt. 

Als je toch gekozen hebt voor een vlakke boxspring dan hoef je ook geen splittopper aan te schaffen. Dan volstaat een normale topper.