Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Eenpersoons boxspring

Je kan voor om verschillende redenen een eenpersoons boxspring zoeken. Slaap je alleen, heb je een beperkte ruimte in je slaapkamer, zoek je een bed voor je kind of tiener of kies je voor een comfortabel logeerbed. Iedereen heeft zijn eigen reden om op zoek te zijn naar een enkele boxspring maar iedereen die er naar op zoek is, zoekt naar het fijnste slaapcomfort. Dat krijg je zeker met een eenpersoons boxspring omdat boxsprings hierom bekend staan. De samenstelling van box, matras en topmatras zorgen voor het ultieme slaapcomfort.

Eenpersoons boxspring

Waarom een eenpersoons boxspring

Een eenpersoons boxspring wordt veelal gekozen wanneer je zelf niet veel ruimte nodig hebt of niet veel ruimte tot je beschikking hebt in de kamer. Slaap je alleen en biedt een tweepersoons boxspring persoonlijk geen meerwaarde dan is het de overweging waard een eenpersoons bed aan te schaffen. Je hebt hierdoor wel het comfort wat een boxspring biedt maar dan voor een voordeligere prijs. Daarnaast wordt een eenpersoons bed ook vaak aangeschaft als bed voor kinderen. Hier ook weer omdat het comfortabel ligt en omdat de levensduur van een boxspring lang is. Zeker wanneer je ook nog eens de topper regelmatig omdraait. Hierdoor kan je kind ook zijn tienerjaren doorbrengen in een heerlijk comfortabel bed.

Maatvoering

De smalste breedtemaat van een eenpersoons boxspring is 70 cm wordt opgevolgd door 80 cm en 90 cm breed. Wel zien we dat vrijwel alle eenpersoons bedden de breedtemaat van 90 cm zijn. Meest voorkomende redenen zijn de bewegingsvrijheid die je meer hebt en bij kinderen het oog op de groei. Als je nagaat dat je toch een jaar of 10 gebruik gaat maken van je eenpersoons boxspring dan wil je voorkomen dat deze te smal is na een paar jaar. 

De lengtemaat is minimaal 200 cm. Je ziet daarnaast ook dat de lengtemaat van 210 cm vaker voorkomt. Wanneer je zelf wat langer bent raden wij ook aan om een langere maat aan te schaffen. We zien ook lengtematen van 220 cm maar dit is een wat minder gangbare maatvoering voor een eenpersoons bed.