Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Complete boxspring

Wat bedoelen we met een complete boxspring? Hier zijn de meningen over verdeeld maar in onze ogen bestaat een complete boxspring uit een box, matras, topper en hoofdbord. Je bed staat over het algemeen centraal in de slaapkamer en is daarmee ook de blikvanger. Het is dus van belang dat deze past in de stijl van de kamer en ook de uitstraalt dat je hier de hele nacht lekker op kan slapen.

Hiermee bedoelen we dat het complete plaatje moet kloppen en met een complete boxspring klopt dit ook. Afhankelijk van de kamer heb je de keuze uit verschillende boxspring stijlen. Landelijk of modern, iedere kamer is anders en ieders smaak is anders waardoor wij verschillende stijlen boxsprings aan ons assortiment toegevoegd hebben.

Onze complete boxspring hebben vormen een eenheid omdat de boxen, de matrassen en het hoofdbord hetzelfde gestoffeerd zijn. Daarnaast heeft iedere boxspring bijpassende pootjes waarmee de puntjes op de i gezet worden.

Complete boxspring

Waaruit bestaat een complete boxspring?

Zoals we in de introductie al beschreven hadden bestaat een complete boxspring uit een box, matras, topmatras en hoofdbord. De onderdelen hebben eigen functies en eigenschappen die allemaal bijdragen aan het comfort van je slaaphouding. Iedereen heeft een eigen slaaphouding en er is niet 1 oplossing voor alle slaaphoudingen. Hieronder vertellen we meer over ieder individueel onderdeel en wat deze bijdragen aan het comfort.

Box?

De box, of boxen vanaf een breedte van 140 cm rust op de poten en staat aan de basis van de stevigheid en het comfort van de boxspring. De box wordt in de basis gemaakt van een frame wat vaak uit massief hout bestaat. Dit frame zorgt voor de stevigheid. Op het frame wordt de box voorzien van een bepaalde afwerking. Soms wordt er een harde box geplaatst maar en zijn ook boxen waar een bonell- of pocketvering het dak van de box vormt. 

Alle varianten hebben hun  eigen voor- en nadelen en comfortlevels. De zijkanten worden voorzien van een laagje dekkend schuim en vervolgens gestoffeerd. De bovenzijde wordt vaak niet mee gestoffeerd maar wordt wel voorzien van een aparte stof welke bescherming biedt voor de matrassen. 

Matras?

Voor het oog zijn er twee verschillende soorten matrassen bij een boxspring. Dit zijn witte of mee gestoffeerde matrassen. Vaak ziet een mee gestoffeerd matras er  mooier uit maar een wit matras is te vervangen voor een nieuwe, mocht dit nodig zijn, zonder dat je verschil ziet.

Daarnaast zijn er meerdere verschillende mogelijkheden in producten die gebruikt worden als kern van het matras. Meest voorkomende zijn bonell- of pocketvering, koudschuim en traagschuim. Bij een verend matras zal er altijd een schuimafwerking gebruikt worden zodat je de vering niet voelt wanneer je in bed ligt. In de regel zorgen alle productsoorten voor een bepaalde vorm van steun en comfort. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de drukpunten van het lichaam, transpiratie en ondersteuning van het lichaam. Lees meer over de gebruikte materialen op onze advies pagina voor matrassen.

Topper?

De topper zorgt voor extra comfort en een langere levensduur van je matras. Dit komt omdat een topper een extra laag is die de druk van je lichaam opvangt en zo het matras als het ware ontlast. Daar komt bij dat je een topper eenvoudig om kan draaien waardoor je de drukpunten ook nog eens verdeeld over de topper in plaats van dat deze altijd op dezelfde plek liggen.

Ook een topmatras is in verschillende soorten materialen te verkrijgen. Zo heb je veelal comfortshuim, koudschuim en traagschuim. Ook hier zit er qua ondersteuning en comfort verschil in maar gezien de dikte van een topper ten opzichte van een matras liggen deze minder ver uit elkaar. Ons advies is dan ook om de topper regelmatig om te draaien om de levensduur maximaal te verlengen. Lees meer informatie over toppers op onze adviespagina voor toppers.

Hoofdbord?

Het hoofdbord wordt vaak als kers op de taart gezien. Zeg eens eerlijk, vaak zorgt het hoofdbord er ook voor dat je boxspring een echt complete boxspring is en daarmee ook de blikvanger van je slaapkamer is. Naast mooi zijn heeft een hoofdbord ook nog een andere toegevoegde waarde, het zorgt er namelijk voor dat de box(en) beter op hun plek blijven staan. Dit komt omdat het hoofdbord en de box(en) aan elkaar bevestigd worden. 

Wanneer je een boxspring aanschaft met hoofdbord controleer dan wel eerst of  het hoofdbord naar de slaapkamer verhuisd kan worden. Heb je bijvoorbeeld een smal trappengat dan bestaat de kans dat een groot hoofdbord hier niet doorheen past. Hoofdborden zijn al snel hoger dan 100 cm en hebben minimaal de breedte van het bed.