Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Boxspring kopen

Lig je vaak wakker omdat je bed niet meer lekker ligt? Dan spookt als nel de prijs van een nieuw bed door je hoofd. Het eerste zal je waarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuwe topper of een nieuw matras. Echter zien we vaak dat een nieuwe boxspring kopen ook snel tot de mogelijkheden behoort. Wij adviseren ook goed naar je huidige bed te kijken. Is de bodem doorgezakt dan gaat een nieuw matras het probleem niet verhelpen. Dit zal hoogstens 1 maand lekker liggen dan verval je weer in het oude patroon qua slaapcomfort.

Waarom een nieuw boxspring kopen?

Een nieuwe boxspring kopen kan om variërende redenen. Je bed heeft een bepaalde levensduur en het kan zijn dat het versleten is. Het kan ook zijn dat je voor een nieuwe inrichting gaat en je daarom op zoek ben naar een nieuw bed. Je sliep altijd alleen maar nu met een bed partner of je hebt lichamelijk klachten bij het opstaan. Allemaal verschillende redenen om een nieuw bed aan te schaffen.

Waar voor sommige de uitstraling het belangrijkst is kan het voor de ander een bepaald soort materiaal zijn. Terwijl het slaapcomfort eigenlijk altijd op nummer 1 moet staan. Een goede nachtrust is het allerbelangrijkst omdat je dan uitgerust op staat en vol nieuwe energie de dag begint. Natuurlijk moet het bed daarnaast qua uiterlijk bij jou en je inrichting passen en omdat iedereen een eigen smaak heeft worden er veel verschillende stijlen aangeboden. Wij proberen voor iedere stijl een leuk assortiment aan te bieden.      

Waar moet ik op letten?

Een nieuwe boxspring koop je niet zomaar en het is ook geen aankoop die regelmatig terugkeert. Wij begrijpen dan ook goed dat je niet heel erg thuis bent in de verschillende soorten, materialen en functionaliteiten bij een nieuwe boxspring. Wil je een nieuwe boxspring kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten? Geen probleem, wij leggen het je graag uit. 

Box
De box staat aan de basis van je boxspring. De box rust op bijpassende pootjes en zorgt voor de stevigheid van de complete boxspring. De box kan uit verschillende soorten materialen bestaan zoals een mono box, bonell box en pocketvering box. De box kenmerkt zich door de stoffering omdat deze vaak overeenkomt met het hoofdbord en het matras. Meer over de box en andere onderdelen van je boxspring lees je op deze adviespagina.

Matras
Het matras van een boxspring valt vaak op omdat dit mee gestoffeerd wordt in de kleur van de box. Dit zorgt voor een mooie en luxe uitstraling die je bij een luxe hotel boxspring ziet. De kern van de matrassen worden vaak van pocketvering of koudschuim gemaakt. Wanneer een kern voorzien is van pocketvering zal deze altijd een toplaag hebben van een bepaald soort schuim zoals koudschuim of traagschuim wat voor extra comfort zorgt. Meer advies over matrassen lees je op deze adviespagina.  

Topper
De juiste topper geeft het ultieme gevoel van comfort. Een topper bestaat uit een dikke laag schuim die ervoor zorgt dat je nog zachter op de ondergrond (matras en box) ligt. Het schuim van de de topper is vaak koudschuim en traagschuim. Beide hebben eigen specifieke eigenschappen  waardoor je persoonlijke voorkeur hier van groot belang is. Daarnaast zorgt een topper ook voor een langere levensduur omdat het de druk van je lichaam opvangt waardoor het matras minder belast wordt. Draai je topper regelmatig om te zorgen dat de drukpunten niet continu belast worden. Meer advies over toppers lees je op deze adviespagina.

Hoofdbord
Het hoofdbord zorgt over het algemeen voor de luxe uitstraling van je boxspring. Het is vaak mee gestoffeerd in de kleur van de box en het matras en de stijl bepaalt vaak ook in welke setting de boxspring het beste tot zijn recht komt. Een geknoopt hoofdbord straalt meer een landelijke sfeer uit dan een strak hoofdbord. Daarnaast zorgt het hoofdbord ook voor extra stevigheid omdat de box, en bij een tweepersoonsbed, de boxen aan het hoofdbord bevestigd worden.