Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Hoofdkussen advies

Je hoofdkussen is een zeer belangrijk onderdeel voor het beste slaapcomfort. Met ons hoofdkussen advies weet je wat voor soort hoofdkussen zorgt voor een goede nachtrust. Iedereen slaapt anders en heeft dus andere wensen. Zorg er dan ook voor dat jouw hoofdkussen aansluit op je manier van slapen. Een goed hoofdkussen geeft voldoende steun aan je hoofd en nek waardoor je klachten kan verminderen en voorkomen. Hoofdkussen worden in veel verschillende materialen en vormen gemaakt. Er is geen goede of slechte manier van slapen, wel een juist of verkeerde aankoop van jouw nieuwe kussen. Zorg er dan ook voor dat je het juiste kussen koopt. Met onderstaand hoofdkussen advies moet dat lukken!

Hoe slaap ik?

Net zoals we toegelicht hebben bij het matrassen advies, is het voor je hoofdkussen van belang om je manier van slapen mee te nemen in je overweging bij de aanschaf van een hoofdkussen.  Ons belangrijkste hoofdkussen advies is om je hoofdkussen aan te passen aan je manier van slapen.

Rugslaper

Op je rug lig je op de meest natuurlijke manier, wat er automatisch voor zorgt dat je niet veel ondersteuning meer nodig hebt. Wij adviseren dan ook om een zachter kussen te kiezen waar je hoofd lekker in wegzakt.

Zijslaper

Wanneer je op je zij slaapt ligt je hoofd een stuk hoger dan je schouders. Wij adviseren dan ook een dikker kussen zodat je hoofd en nek voldoende steun krijgen gedurende de nacht. 

Buikslaper

Net als wanneer je op je rug slaapt kun je hier kiezen voor een zacht kussen. Daarnaast kun je een dun kussen kiezen omdat je lichaam al mooi recht ligt, mits je een goed matras gebruikt.

Wel of niet vormbaar?

De vulling van je hoofdkussen bepaald of je kussen vormbaar is of niet. Wat wil dit zeggen? Dat je het hoofdkussen kan vormen naar het formaat wat voor jou prettig ligt. Sommige mensen doen dit zelfs een aantal keer per nacht. Wanneer je graag je hoofdkussen vormt is ons advies om een hoofdkussen van dons te kopen. Hoofdkussens met een vulling van latex, synthetische materialen of schuim hebben een vaste vorm.

Slaap je heel vast en op één manier, dan kan dit een ideale oplossing zijn voor de vorm die aansluit op de bouw van je lichaam. We snappen dat je misschien meer vragen hebt over de voor- of nadelen van een vormbaar hoofdkussen. Neem voor meer hoofdkussen advies even contact met ons op.

Hard of zacht hoofdkussen?

Beide soorten hebben voor- en nadelen wat per persoon afhankelijk is. Wat voor jou een voordeel is kan voor een ander een nadeel zijn. We merken wel dat zowel rug als buik slapers vaker voor een zacht kussen kiezen en zij slapers meer baat hebben bij een hard(er) hoofdkussen. Hierin bestaat het ideale hoofdkussen advies niet maar gaat het puur om je persoonlijke voorkeur. Wel is de vulling bepalend voor de hardheid van het hoofdkussen. Meer daarover lees je hieronder.

Beddenkoopjes hoofdkussen advies voor gebruikte materialen

Materiaal van de vulling

Ons belangrijkste hoofdkussen advies, betreffende de vulling, is dat je moet kiezen voor een vulling die past bij je slaaphouding. Klop je het kussen een paar keer per nacht op? Slaap je vast in één houding? Draai je veel van zij naar zij? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Dons kussens kan je bijvoorbeeld opkloppen en synthetische vezels zijn vulbaar. Is je kussen te dik dan haal je er wat vulling uit en andersom. Vaste gevormde kussens kunnen ideaal zijn wanneer deze aansluiten bij je manier van slapen en lichaamshouding. Meer hoofdkussen advies over de materialen lees je hieronder.

In de regel kiest iemand die op zijn buik of rug slaapt voor een plat en zacht kussen omdat je lichaam al redelijk recht ligt. Wanneer je op je zij slaapt zorgen je schouders ervoor dat je hoofd altijd naar beneden ligt. Om deze kromming te corrigeren kiezen zij slapers voornamelijk voor dikkere kussens zodat je hoofd en nek gelijk liggen met je ruggenwervel.

Dons

Dons en veren worden vaak met elkaar vergeleken. Grote verschil is dat dons juist zachte eigenschappen heeft en veren meer harde eigenschappen. Naar verhouding dat de vulling meer uit dons of veren bestaat zal het kussen harder of zachter aanvoelen. Beiden kunnen lekker opgeklopt worden zodat je op een vol kussen kunt gaan liggen wanneer je gaat slapen. Hierdoor kun je het hoofdkussen vormen naar ondersteuning op de plekken waar dat nodig is.

Kapok

Een Kapok hoofdkussen is een stevig hoofdkussen. Wij adviseren dit dus ook niet te gebruiken wanneer je op je buik of rug slaapt. Kapok voelt heerlijk zacht aan en is dus ideaal wanneer je op zoek bent naar een zacht maar wel stevig hoofdkussen. Kapok is een vocht absorberend materiaal en heeft een hoog verkoelend vermogen. Vooral wanneer je het vaak warm hebt en voor de zomermaanden is dit een heerlijk koel hoofdkussen 

Let er wel op dat de stevigheid na verloop van tijd zal afnemen. Echter, hier is een oplossing voor: je kan het kapok bijvullen met nieuwe kapokvulling. Op deze manier kun je toch blijven genieten van je zachte en stevige hoofdkussen.

Wol

Wol heeft fijne natuurlijke eigenschappen waardoor het in zekere mate zelfreinigend is. Wol bevat namelijk lanoline (wolvet) en deze stof is vuil afstotend en heeft een bacterie werende functie. Verder zijn wollen hoofdkussens ventilerend waardoor ze lekker koel zijn en niet broeiend aanvoelen. Daarnaast voorkomt het ook dat er ongewenste gasten (denk aan huisstofmijt) kans hebben zich te nestelen in je hoofdkussen omdat deze naar broeierige omgevingen op zoek zijn. Ideaal dus wanneer je hier allergisch voor bent.

Natuurlatex

Hoofdkussens van dit materiaal staan bekend om zijn vormvastheid. De wijze waarop het kussen gevormd is blijft gelijk gedurende de nacht en hoeft dus niet te worden opgeklopt. Deze vaste vorm, in combinatie met het materiaal, zorgt ervoor dat de juiste plekken ondersteund worden en ondersteuning blijven houden. Wel kan het ervoor zorgen dat je wat langer aan deze kussens moet wennen wanneer je bijvoorbeeld een dons kussen gewend bent. 

Mis je nog hoofdkussen advies?

We hebben hierboven zoveel mogelijk hoofdkussen advies met je gedeeld. Toch kan het zijn dat het nog niet helemaal duidelijk is en je nog vragen hebt. Aarzel dan niet om even contact met ons op te nemen. Wij willen jullie zo goed mogelijk van nuttige informatie voorzien dus als we onderwerpen uit kunnen breiden met meer hoofdkussen advies zullen wij dat ook zeker doen.