Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Dekbedden

Filter

Seizoenen:
Seizoenen:
Tijk:
Tijk:
Vulling:
Vulling:
Afmeting:
Afmeting:

Fibre-tech dekbed – 4 seizoenen – Bassa

Vulling: fibretech

Tijk: katoen

Vanaf: 95,- 71,-

Fibre-tech dekbed – enkel – Bassa

Vulling: fibretech

Tijk: katoen

Vanaf: 47,- 35,-

Lamswol dekbed – enkel – Amalfi

Vulling: lamswol

Tijk: 100% katoen.

Tijk in een banenstepping

Vanaf: 107,- 71,-

Ontdek het dekbed dat bij jou past

Lamswol dekbed – 4 seizoenen – Amalfi

Vulling: lamswol

Tijk: 100% katoen.

Tijk in een banenstepping

Vanaf: 203,- 143,-

Micro gelvezel dekbed – 4 seizoenen – Genua

Vulling: micro-gelvezel

Tijk: fijn geweven katoen

Vanaf: 299,- 215,-

Micro-gelvezel dekbed – enkel – Genua

Vulling: micro-gelvezel

Tijk: fijn geweven katoen

Vanaf: 167,- 119,-

Eendendons dekbed – enkel – Ponza

Vulling: 90% witte eendendons

Tijk: 100% katoen

Vanaf: 251,- 179,-

Eendendons dekbed – 4 seizoenen – Ponza

Vulling: 90% witte eendendons

Tijk: 100% katoen

Vanaf: 335,- 239,-

Beste dekbed

Enkele dekbedden

Zoals de naam al verklapt gaat het hier om enkelzijdige dekbedden, wat wil dit zeggen? Dan het minder dik is dan een dubbel dekbed en daarmee dus ook minder warm. Deze enkele dekbedden kunnen heel het jaar door gebruikt worden en zijn ideaal wanneer de temperatuur in de kamer gedurende het jaar redelijk stabiel is. Hiermee heb je dus een echt all year dekbed voor elk seizoen van het jaar.

Maatvoering

Het is de bedoeling dat je de maat van je dekbed afstemt op de maat van je bed. Echter moet je niet dezelfde maat hebben omdat je dekbed dan niet breed genoeg is. Let er dus goed op welke maat je kiest. Onze dekbedden zijn 140 cm, 200 cm of 240 cm breed en 200 cm of 210 cm lang. Wij adviseren om een dekbed te kiezen dat ongeveer 50 cm groter is dan dat je bed breed is. Wil je meer weten over de maatvoering van dekbedden? Bekijk dan onze maattabel op onze adviespagina.

4-seizoenen dekbed

Een 4 seizoenen dekbed, ook wel all season dekbed, kan  het hele jaar gebruikt worden. Dit omdat het uit 2 delen bestaat. Vaak kunnen de delen aan elkaar bevestigd worden door drukknopen. Hoe het precies werkt? Deel één is voor de lente en zomer, deel twee is voor de herfst. Wanneer je beide delen aan elkaar klikt heb je met de twee lagen samen het ideale  winter dekbed voor de koude winternachten. Zo heb je  voor ieder seizoen het juiste dekbed.

Materialen

Dekbedden zijn in verschillende soorten materialen te verkrijgen. Ieder materiaal beschikt over unieke eigenschappen waardoor je precies kan kiezen wat voor soort dekbed bij jou manier van slapen past. Veelvuldig onderscheidt wordt gemaakt tussen dons en veren, wol en synthetische stoffen. Dekbedden van dons worden vooral als warm ervaren en zijn dus ideaal voor de slapers onder ons die het wat vaker koud hebben. Wollen dekbedden beschikken deels over dezelfde eigenschappen alleen geeft het in de zomer wel verkoeling. Ideaal wanneer je het niet snel koud of warm hebt.

 

Naast deze natuurlijke materialen zijn er ook synthetische dekbedden, deze hebben het grote voordeel dat ze wasbaar zijn door de gebruikte vezels. Al met al is er geen goede of slechte variant, het gaat om jouw persoonlijke voorkeur.