Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Dekbed advies

Met het kiezen van een dekbed voor jouw bed is het belangrijk dat de eigenschappen van het dekbed overeenkomen met je persoonlijke slaapwensen. Met het juiste dekbed advies voorkom je dat je het ‘s nachts bijvoorbeeld overdreven koud of warm krijgt. Voor een goede nachtrust is het van belang dat het dekbed vocht regulerend is.

Dekbedden heb je bij Beddenkoopjes in 3 vullingen: synthetisch wol en dons. Verder is er keuze uit enkele dekbedden en 4-seizoenen dekbedden. Het verschil is dat een 4-seizoenen dekbed uit 2 delen bestaat. Als je deze samenvoegt kom je de koude winters door en als je deze delen los van elkaar haalt heb je een zomerdeel & een voor-/najaarsdeel. Meer dekbed advies hierover lees je hieronder. 

Soorten dekbedden

Beddenkoopjes.nl - dekbed Ponza 4 seizoenen

Dons

Beddenkoopjes.nl - dekbed Amalfi

Wol

Beddenkoopjes.nl - dekbed Genua

Synthetisch

Je ziet dat een dons dekbed en wol dekbed nagenoeg dezelfde eigenschappen hebben, dit klopt. Een wollen dekbed weegt meer en kan dus wat zwaarder aanvoelen dan een dekbed van dons. Meer dekbed advies over de materialen lees je hieronder.

Dons

Dons staat bekend dat het natuurlijk ademt. Hoe hoger het dons percentage, hoe lichter en warmer je dekbed en hoe groter het dekbed isolerend werkt. Dons is lichter en soepeler dan wol. Tijdens je slaap vormt dons mooi om je heen terwijl je dit nauwelijks voelt. Een lange levensduur en weinig onderhoud aan het dekbed. Wel is dons minder geschikt voor kinderen doordat de veren kunnen breken en zijn isolerend vermogen kan verliezen.

Wol

Wol is een duurzaam product wat op diervriendelijke wijze gewonnen wordt. Wol staat er om bekend dat het makkelijk vocht opneemt. Toch heeft een wollen dekbed weer de eigenschap om dit vocht los te laten. Dit komt door natuurlijk wolvet. Dit wolvet is ook erg populair omdat het zelfreinigend is. Hierdoor zorgt wol voor een lange levensduur en een lage milieubelasting.

Synthetisch

Deze dekbedden bestaan uit synthetische vezels. Omdat dit synthetische vezels zijn is het mogelijk om in de wasmachine te doen, ook voor mensen met allergieën is dit een fijn soort vulling zodat je nergens last van kan hebben.

Enkel dekbed

Een enkel dekbed wordt ook wel vaak een zomer dekbed genoemd. Dit komt omdat het een dunner dekbed is. Afhankelijk van de vulling kan het kouder of warmer aanvoelen maar feit is dat een een compleet 4 seizoenen dekbed warmer is. Toch hoeft dit niet te betekenen dat je in de winter altijd een ander dekbed nodig hebt. Ben jij een slaper die het altijd warm heeft? Zorg dan voor een goed ventilerend enkel dekbed. Wij adviseren dan ook je matras of topper hierop af te stemmen, kijk bijvoorbeeld ook eens naar een koudschuim matras.  

Vier seizoenen dekbed

De naam verklapt de functie van een vier seizoenen dekbed al, dit dekbed is gedurende alle seizoenen te gebruiken. Dit komt omdat het uit twee delen bestaat waarbij 1 deel in de zomer gebruikt wordt en het andere deel in de lente/herfst. Wanneer je deze twee samenvoegt heb je een lekker warm dekbed voor de koude wintermaanden. Deze dekbedden zorgen ervoor dat je niet meerdere dekbedden aan hoeft te schaffen en voor iedere weersverwachting het juiste dekbed hebt.

Afmetingen dekbed

Wanneer je van plan bent een dekbed aan te schaffen is er, buiten bovengenoemde punten, nog één belangrijk punt. Dat is de afmeting van de dekbed. Je moet er rekening mee houden dat het dekbed altijd een stuk breder is dan het matras. Wanneer je een éénpersoonsbed hebt en hiervoor een dekbed zoekt kom je altijd uit op een dekbed van 140 cm breed.

De lengte varieert tussen 200 cm en 220 cm, dit is afhankelijk van de lengte van je bed en matras. Bij bedden vanaf de maat van 140 cm breed wordt vaak voor een dekbed van 200 cm breed gekozen. De bredere bedden, zoals die van 160 en 180 cm breed, hebben een dekbed van 240 cm breed nodig in veel gevallen ook lits jumeaux genoemd. Ook hier zorgt de lengte van het bed en het matras voor de de lengtemaatvoering van je dekbed.  

Het is ook mogelijk om voor 2 éénpersoons dekbedden te kiezen in je tweepersoonsbed. Dit zie je vaak wanneer de slaapstijl compleet tegenovergesteld is, als jij het bijvoorbeeld altijd koud hebt en je partner altijd warm kan je nooit 1 dekbed kiezen wat beide wensen vervult. 2 dekbedden kan dan een ideale oplossing zijn.

Boxspring/bed afmetingEenpersoons dekbed afmetingTweepersoons dekbed afmeting
140 x 200 200 x 200  
200 x 220 cm
140 x 210 200 x 220 cm
160 x 200140 x 200
140 x 220 cm
240 x 200
240 x 200 cm
160 x 210140 x 220 cm240 x 220 cm
180 x 200140 x 200
140 x 220 cm
240 x 200
240 x 200 cm
180 x 210140 x 220 cm240 x 220 cm

Nog andere vragen?

Ben je op zoek naar meer dekbed advies? Geen probleem, neem even contact op met onze klantenservice, wij helpen je graag verder met meer dekbed advies!