Rechtstreeks van de fabrikant Gratis verzending vanaf €75,- De scherpste prijzen

Beddenkoopjes - logo

Boxspring advies

Hieronder lees je ons boxspring advies voor wanneer je niet precies weet wat er allemaal bij de aanschaf van een boxspring komt kijken. Het populairste bed van deze tijd, de boxspring, heeft zijn populariteit verworven door de luxe uitstraling en het comfort. Waarom ligt een boxspring nou zo lekker? Doordat een boxspring meerdere lagen heeft voel je dit terug tijdens het slapen. Je lichaam wordt tijdens het slapen ondersteund door de verende boxen, een goed ondersteunend matras en een topper voor extra comfort. Met als resultaat een comfortabele boxspring. Meer boxspring advies  lees je per onderdeel hieronder.

Instaphoogte

De combinatie van box, matras en topper zorgen voor een extra hoge instap. Dit wordt door veel mensen, vooral met lichamelijke klachten, als prettig ervaren.

Ventilatie

Boxsprings zijn ideaal voor vochtregulatie en vochtafvoer. Daarnaast verleng je de levensduur van de boxspring omdat het vocht goed afgevoerd wordt.

Maatwerk

Boxsprings zijn er in verschillende soorten, kleuren en afmetingen te vinden. Zo kies je de ideale boxspring die bij jouw persoonlijke wensen past, echt maatwerk.

Het kiezen van een boxspring?

Het kopen van een bed doe je niet dagelijks maar is een lange termijn aankoop. Gedegen boxspring advies is dus geen overbodige luxe. Zorg er dan ook voor dat je jezelf goed laat informeren en zelf onderzoek doet. Afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud kan een boxspring 10 tot 20 jaar meegaan. Maak dus geen overhaaste beslissing! Wees ook niet bang om te investeren in een goede nachtrust, we brengen immers 1/3 van ons leven door in bed. Waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten bij de oriëntatie naar een nieuw boxspring? Geen zorgen, wij hebben het hieronder voor je vermeld!

Beddenkoopjes - Boxspring model Costa Zoom matras

De box

De onderste laag van een boxspring is de box. Deze box kan een interieur hebben van pocketveren, bonellveren of ‘niks’ wat wij monobox noemen. De eerste laag is de basis van je boxspring en daarom erg belangrijk voor de rest van het bed, het matras en topper. Bij een bonell box worden er veren gebruikt die een zandloper vorm hebben. Hierdoor is de weerstand hoog een heeft de box op alle plekken hetzelfde corrigerend(verend) vermogen. Bij pocketveren zijn de veren verpakt in textielzakjes en variëren in rijen. Pocketvering ventileert het best en geeft net zoals bij een bonell box goede ondersteuning. Monoboxen zijn alleen afgewerkt met een dikke laag comfortschuim waarin dus geen veren of dergelijke in zitten.

Vlak

Een vlakke boxspring wordt ook gezien als een standaard uitvoering. Eigenlijk wil dit zeggen dat het bed niet verstelbaar is. Dit is simpelweg goedkoper omdat er geen onderdelen toegevoegd hoeven worden om het bed te verstellen. 

Omdat het goedkoper is wil het niet automatisch zeggen dat het van mindere kwaliteit is. Eigenlijk kan wel gesteld worden dat er minder onderdelen kapot kunnen gaan en daarmee de levensduur toeneemt. 

Ben jij niet iemand die je bed continu aanpast in ligstand dan is een vaste boxspring de ideale oplossing.

Beddenkoopjes.nl - Boxspring model Anthracite vlak
Beddenkoopjes.nl - Boxspring model Anthracite elektrisch

Elektrisch

Heb je moeite met het omhoog komen uit bed, lees je graag een boek in bed of kijk je graag je favoriete serie in bed? Dan is een elektrisch verstelbaar boxspring iets voor jou. 

Vanzelfsprekend zorgt een elektrisch verstelbare boxspring voor extra comfort. Je kan het bed zowel bij het hoofd- als voeteinde verstellen naar de meest comfortabele stand. 

Groot voordeel is dat wanneer je beter slaapt met een bepaalde lig stand van het bed je dit eenvoudig aan kan passen. Daarnaast kan het bed ook met 1 druk op de knop weer terug gebracht worden in vlakke toestand.

Het matras

Bij ons boxspring advies nemen we uiteraard ook de soorten matrassen mee. In het begin spraken we al even kort over de soorten matrassen bij een boxspring. Hierin zijn eigenlijk twee varianten. De eerste is een gestoffeerd matras passend bij de box. De tweede variant is een wit matras en dus een zelf te bepalen matras. Beide hebben voordelen en beide hebben met persoonlijke voorkeur te maken.

Gestoffeerd matras
Een gestoffeerd matras ziet er vaan chiquer uit omdat het één geheel vormt met de box. Daarnaast voeg je er een topper aan toe waardoor een gestoffeerde boxspring extra stevig aanvoelt en extra zacht ligt. Daarnaast zorgt de topper ervoor dat het matras minder snel slijt. 

Wit matras
Deze variant is vaak voordeliger omdat je enkel een matras koopt wat op de box komt te liggen. Daarnaast is het mogelijk een matras te kiezen passend bij je slaappatroon. Vanuit het verleden is er meer beddengoed wat qua maatvoering geschikt is voor de hoogte van een matras. Kies je voor een gestoffeerd matras kiest zal je ook beddengoed aan moeten schaffen wat enkel om de topper past.

De topper

Het topmatras wat wij topper noemen ligt als bovenste laag op de matrassen. De topper bepaalt voor een groot deel het comfort aan je boxspring. Dit omdat het de werkelijke laag is waar je op ligt. Daarnaast beschermt het ook je matras waardoor je de levensduur verlengt. Toppers bestaan uit verschillende soorten schuim: Comfortschuim, koudschuim, traagschuim en latex. Elk materiaal zijn eigen eigenschappen. Bij beddenkoopjes gebruiken we de beste toppers voor het type boxspring. We zorgen ervoor dat de matrassen genoeg ondersteuning geven aan je lichaam maar toch lekker zacht kan liggen door de door ons uitgekozen topper. Lees meer informatie over toppers op onze adviespagina voor toppers.

Pootjes

Beddenkoopjes.nl - Boxspring model Anthracite blokpoot

De pootjes onder een boxspring hebben voornamelijk een optische functie. Rond, vierkant, hoog, laag en kleuren. Allemaal varianten waar een persoonlijke voorkeur bij doorslaggevend is. Echter kunnen we ook naar functionele voordelen zoeken zoals het gemak waarmee onder de boxspring schoongemaakt kan worden. Hoe hoger de pootjes hoe makkelijker er schoongemaakt kan worden. Stoot je veel tegen de pootjes? Bedenk je dan dat houten pootjes snel kunnen beschadigen.

Hoofdbord & voetbord

Bedddenkoopjes.nl - Boxspring Ambiance hoofdbord bies detail

Ook deze borden hebben veelal een optische functie. Het geeft de boxspring bijvoorbeeld een robuuster uiterlijk. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je matras op zijn plek blijft liggen omdat het ‘gevangen’ zit. Daarnaast zorgt het voor extra stevigheid omdat het bed met meer punten aan elkaar verbonden is. Door verschillende patronen of knopen kun je een unieke stijl geven aan je slaapkamer. Bij Beddenkoopjes hebben we een divers assortiment waar alles aan te pas komt. 

 

Boxspring tips

  • Om de levensduur te verlengen adviseren wij om maandelijks de topper en/of het matras te draaien. Dit zorgt ervoor dat het gewicht van het lichaam niet constant op dezelfde plekken gecentreerd is. 
  • Kies een topper of matras wat past bij je slaaphouding en eventuele allergie. Beide zijn er in verschillende materiaal samenstellingen te vinden waardoor je altijd een passende oplossing kan vinden.
  • Een elektrische boxspring is niet altijd beter omdat het duurder is. Wanneer je toch nooit je bed versteld kies dan voor een vaste variant, dat scheelt weer in de portemonnee.